2011. december 5., hétfő

Sporting Gijón - Real Madrid 0:3 (La Liga)

Ez a meccs számomra a "kötelezően muszáj letudni" kategóriába tartozott. Sok más szurkolótársamhoz hasonlóan én is már az El Clásicora koncentrálok az AtMa elleni derbi lefújása óta,ezért is nem tervezek kisregényt írni erről a meccsről. Ám ahhoz, hogy jó pozícióból várhassuk a december 10.-ét még előtte nyernünk kellett Gijónban. Nagyon izzadtságszagú meccset vártam, lehetőleg sérülések nélkül, ezt úgy-ahogy meg is kaptam...

Tipikusan az a csapat a Sporting, amelyik mindig ott tanyázik a kiesőhelyek közelében, de a végén valahogy mindig megússza az osztályváltást. Gijónban köztudottan rühellik a Madridot -ezért már 2-3 éve konstansul azért szurkolok minden év végén, hogy kiessenek- . Tavaly valóságos poklot varázsoltak a Molinónba és most is elég parázs volt a hangulat. Az edző, Preciado nagyon sokat beszólt már Mounak és a klubnak szóval nem igazán felhőtlen a kapcsolat a felek közt. A meccs alatt is elég sok tárgy repült be a pályára a szurkolók közül (pl.: sörös doboz) , a játékosok is sokat provokálták a madridiakat, de ők nem ültek fel nekik, higgadtak tudtak maradni. Most térjünk is át a meccs összefoglalójára!


A Madrid kezdőjéből hiányzott Xabi Alonso eltiltás miatt,ami meg is látszott a csapat középpályáján csatárposzton pedig a sormintát követve is kitalálhatjuk: Gonza kezdett. A csapat első perctől az utolsóig támadott, csak hát az utolsó passzokba, lövésekbe hiba csúszott. A kapura tartó lövésektől a szögleten át a lesgólig volt minden az első félidőben. Amikor pedig a Gijón épp nem tömörült szertárostól és kapusedzőstől a saját térfelére, akkor elég veszélyes támadásokat is tudtak vezetni. Az első gólunkat egy hatalmas védelmi hiba előzte meg, de attól jár érte a pacsi Di Marianak, mert ott kellett lenni és belőni. Cé is lőtt egy gólt és nem tizenegyes volt. Marcelo pedig szintén egy szép találattal lepte meg a madridistákat. 3 rúgott gól mellé nem kaptak egyet sem, ami mindenképp örömteli (49-10-es gólkülönbség! ). A csapatról pedig bátran kijelenthetjük, hogy a La Liga legjobb vendégcsapata a mutatók alapján.


Rá is térnék az egyéni értékelésekre! (Kicsit előre nézve a Barcelona elleni meccsre...)
Coentrao nekem tetszett és még az is megfordult a fejemben, hogy ha én lennék Mou lehet, hogy neki szavaznék bizalmat a szombati El Clásicon, ugyanis ő jobban megoldja a védekezést, mint Marcelo. Viszont ha a portugálra azt mondom, hogy jó volt, akkor Marcelo egyenesen szuper. Öröm volt nézni a kis brazil bohócot, pláne az első félidőben ráadásul pedig még gólt is szerzett. A csapat egyik legjobbja volt.
Khedira eléggé láthatatlan volt, ami még elmegy a Gijón ellen, de a Barca az más tészta. Nem fogok ujjongani,ha meglátom szombaton a kezdőben, de szívemből kívánom, hogy cáfoljon rám.
Di Maria volt a csapat másik legjobbja: gólt szerzett és gólpasszt is adott, remélem, hogy szombaton is ezt az arcát fogja mutatni és nem a színészkedős agyatlant. Nagyon elkapta a fonalat az argentin.
Kaká és Benzema 10-15 percre állt be csak, de annyi idő alatt is többet tettek, mint azok, akiket váltottak. Hogy kik voltak azok? Hát a 2 citromdíjas mégpedig:
Özil harmatgyenge idén. Fogalmam sincs, hogy mi van a török-némettel, mitől eresztett le ennyire? Emlékszek, hogy tavaly mennyire élvezettel néztem, ahogy forgolódik a középpályán és olyan passzokat oszt, mint Guti a régi szép időkben. Idén meg kipukkadt a lufi... Lassan már értékelhető mozdulata is alig akad, csak hátra hajlandó passzolni. Jövő héten semmiképpen se kezdetném a Barcelon ellen. Inkább Kakát, de ő meg még csak most tért vissza a sérülése után ezért én a rég dédelgetett álmommal, a 2 csatáros játékkal próbálkoznék...
Gonza is elég haloványan teljesített a szombati meccsen. Mondjuk én alapból Benzemát kezdettem volna, mert Gonza a "mindannyian betömörülünk a saját térfelünkre" csapatok ellen nem szokott olyan jól játszani. Egy lesgól köthető a nevéhez és pár kihagyott helyzet. Mondjuk azok a helyzetek pont olyanok voltak, amiket a jó napjain könyörtelenül be szokott varrni a "Liga legeredményesebb cserejátékosa". Gyanítom, hogy az ő fejében is már az El Clásico járt...  De hogy ne csak rosszat írjak róla, meg kell jegyeznem, hogy egyre jobb lesz az összjátékokban.



Summázva az eddig leírtakat megszerezték a 3 pontot, a 6 pontos előnyünk megmaradt. A házi feladatot teljesítették. Néhányan ég elmennek egyet kirándulni Amszterdamba, aztán jöhet az év meccse... Casillas,
Ramos, Lass és Cé kimarad a keretből, ők tutira kezdenek majd a Barcelona ellen és a többi (fontos) kezdőjátékos is  csak pár perces szerepet kap, miközben Gonza és Benz valószínűleg felváltva játszik. El sem hiszitek, hogy mennyire szeretném Gonza nevét a Barcelona elleni kezdőben olvasni,de nem ringatom álomba magam, mert akkor csak pofára esés lesz belőle. A Gijón ellen azért kezdett és valószínűleg az Ajax ellen is ő fog, mert Benz a Klasszikusra pihen... Az argentin ugyebár csak a kis és tét nélküli meccseken kezdhet.... Annak ellenére se merek erről álmodozni, hogy Mou elég sejtelmesen fogalmazott ezzel kapcsolatban.
A csapat nagyon jó formában van és előnyből várhatja a rangadót... 6 pont az 6 pont. De mégis egyre inkább érzem a gyomorideget, ahogy közeledik a nagy nap. Tavaly ugyanígy bizakodtam , aztán 5-0 lett belőle. Idén pedig hiába látom, hogy rengeteget fejlődött a csapat, mégis félek...

Szép volt Fiúk!









HALA MADRID!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése