2011. december 23., péntek

Ez meg az

Ma nem nagyon volt rá időm, hogy bejegyzéssel jelentkezzek, blogolás nélkül viszont nem bírtam ki, így  köztes megoldást választottam. A Balfék körzet c. sorozatban 2 olyan monológ van, amelyik olyannyira tetszett, hogy le is jegyeztem magamnak. Jöjjön az egyik.:)

Az értelmező szótárban a lehetetlen meghatározása: olyasmi, ami körülményei folytán, lehetőségeiből adódóan nem következhet be és nem jöhet létre. A valószínűtlen meghatározása: váratlan történés melynek nincsen kikövetkeztethető oka. Ha muszáj választani, jobban szeretem a valószínűtlent a lehetetlennél, gondolom sokan vannak ezzel így. A valószínűtlen kevésbé fáj vagy egy kis reménysugarat ad. Valószínűtlen volt, hogy Dávid legyőzze Góliátot, mégis megtörtént. Valószínűtlennek tűnt, hogy egy afroamerikai költözzön a Fehér Házba, mégis így történt. Senki sem hitte volna, hogy a Rolling Stones ilyen sokáig megmarad, mégis együtt maradtak. Hogy Nadal legyőzze Federert... hogy egy újságíróból hercegnő legyen....a 12-1 Málta ellen...
A szerelem, az emberi kapcsolatok, az érzelmek nem vezethetők vissza logikus úton. Ezért nem csípem, ha lehetetlen szerelmekről van szó, inkább valószínűtlen szerelmekről. Hiszen a valószerűtlen meghatározása szerint lehetséges, csak éppen majdnem bizonyos, hogy nem történik meg. Vagy nem történhet meg. De amíg van egy kis esély, akár milliómódnyi eshetőség arra, hogy megtörténjen, addig mindig van értelme próbálkozni."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése