2012. január 31., kedd

Real Madrid - Zaragoza 3:1 (La Liga)

Szerénységi lecke :)

A madridista körökben, sokan nagy gólkülönbségű győzelmet vizionáltak  Na ők most tanultak egy kis szerénységet. A Zaragoza szimpatikus ellenfél volt, nem adták fel és ők is focizni jöttek, nem rugdosódni és színészkedni. Szerény véleményem szerint nagyon sajnálnám, ha kiesnének, de a 20. tanyázva, 8 ponttal a 19. Gijón mögött nem sok reménykedésre van oka az aragón klubnak.



Na de lássuk a meccset! A Madrid kezdőjét eléggé felforgatta Mourinho, hisz az Altintop - Pepe - Ramos - Marcelo négyes nem egészen mindennapi, mint ahogy a Xabi Alonso - Granero duó sem éppen az. A találkozó elején ismét kísértett a barcelonai első félidő: hiába dolgozta ki a helyzeteket a Madrid, nagy meglepetésre mégis a Zaragoza szerezte meg a vezetést. Pepe rossz helyezkedését kihasználta Lafita, akinek megvan az a jó tulajdonsága, hogy egész évben a Real Madridra tartalékol góljait tekintve.
A 32. percben azonban megtört a jég, és a Zaragoza kapitulált Kakának. Utána is sorra alakított ki helyzeteket a csapat, de gól már nem esett az első játékrészben.
A szünet utáni első negyed órát, mindig meg szokta nyomni a Madrid, szombaton sem volt másképp. A 49. percben először Ronaldo, majd 5 perccel később Özil talált be Roberto kapujába. A 2 gólos vezetés tudtában pedig visszavett a királyi gárda.  A meccs végére Marcelo megsérült, ám mivel nem volt már több cserénk a középpályán álldogálta végig a hátralévő perceket a kis brazil. Több gól már nem esett, így maradt a 3 - 1.



Nézzünk pár egyéni értékelést!
Carvalhot úgy érzem, hogy ki kell emelnem a gólpassza miatt. :)
Xabi Alonso szerintem kicsit elfáradt. Szinte az összes meccsünkön játszott, most egy kicsit kijárna neki a pihenés.
Granero sem volt olyan rossz. Lehet, hogy nem egy technikás gyerek, de nagyon lelkes. Egy mondás szerint pedig  " A gólt, a cselt, a beadást lehet pótolni, de a szívet nem ! " ezért nagyon becsülöm az ilyen játékosokat. Bizonyította, hogy lehet rá számítani.
Kaká nagyon jó volt! A gól és gólpassz kombó magáért beszél, csak az a baj, hogy már csak 60 percet bír, maximum.
Özil végre magához tért! Az ő góljának örültem a legjobban a háromból.
Marcelo sérülése miatt pedig igen érdekes helyzet állt elő. Callejón állt a helyére balbekknek és Gonza is vissza-visszalépett a középpályára szélsőnek. Egyébként azt olvastam, hogy néhány idióta kifütyülte Gonzát, amikor pályára lépett. Mondom én, hogy sokan igen hamar felejtenek...szánalmas!

A 3 pontot megszereztük, most pedig 1 hetet kell várnunk, hogy újra lássuk a fiúkat játszani, hétvégén a Getafe lesz a soros ellenfelünk. A Barcelona erejéből csak egy gól nélküli döntetlenre futotta a szebb napokat is látott Villarreal ellen, így a két csapat közti különbség 7 egységre nőtt. Okosok kiszámolták, hogy ha a tavaszi meccsig 13-ra hizlaljuk, akkor egy újabb sorfalnak lehetünk szemtanúi. Ki szeretne ilyet látni? :P

Szép volt Fiúk!








HALA MADRID!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése