2012. január 27., péntek

Védőbeszéd

Időzzünk még egy kicsit el az El Clásicon! De most ne az egész meccset nézzük globálisan, hanem fókuszáljunk a Real Madrid húszasának mutatott teljesítményére! Az argentin ugyanúgy foggal - körömmel küzdött a Csapatért, mint a többiek, de elkövette azt a hibát, hogy az összes helyzetét kihagyta. Hogy csak kettőt kiemeljek: a 10. másodpercben lecsapott egy rossz passzra, de kihagyta ezt a hatalmas lehetőséget ill. a harmadik helyzeténél éles szögből lőtte rá és hagyta ki, amikor lepasszolhatta volna az érkezőnek. 1 gólon múlt a Madrid továbbjutása ezért a meccs után mindenki rögtön elkezdte támadni az argentint. Csak néhány vélemény (zárójelben az én véleményem olvashatjátok):

  • "Benzema Isten, Higuaínt soha többet nem akarom látni a kezdőben! A kezdőben? Real mezben!" ( No comment)
  • "A fehér meze alatt valószínűleg ott lapult a gránátvörös - kék trikó" (No comment)
  • "Ha neki megfelel, hogy harmadik számú csatárként a kevésbé fontos meccseken kap csak szerepet, akkor felőlem maradhat, ha nem akkor nyáron el kell adni és hozni egy jobb játékost a helyére." (Szerintem vegyük meg Rooneyt, Tevezt, Patot, Ibrát, Agüerot, Balottellit,Neymart és Van Persiet is!)
  • " Fejlődni már nem fog, elérte a maximumot, csak rutint szedhet magára, az nem fog ártani neki. [...] Top csapatok ellen képtelen gólt szerezni, egyszerűen kevés hozzá." ( San Siro. AC Milan - Real Madrid 2:2. Rémlik??? VB-mesterhármas megvan??? Nem fog fejlődni...egy másik ugyancsak 24 éves játékosunk meg igen? Érdekes!)
  • "Én már Lyon kapufa óta nem lepődök meg semmin." (Én se. Akkor lett ő a Sátán...)
  • " Önző és ez nem képességbeli probléma" ( Minden csatárnak kell egy kis önzőség. Fotelből könnyű okosnak lenni...)
  • "Ha Higuaín igazi csatár lenne, az első félidőben továbbjut a Madrid" (Véletlen került bele a Real Madrid történelmének 20 (!) legjobb góllövője közé...)
  • "Tavasszal mi a jó égért kellett neki kezdeni állandóan a sérülése után, amikor az egészséges formában lévő Benya kapott egy jó 50 percet a négy meccsen?" (Tavasszal egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány meccsen kezdett. És igen...a Barca ellen ugyanannyit játszott, mint Benz...és rúgott egy szabályos gólt a BL elődöntőjében a Camp Nouban a Barcelona ellen, amit a gyökér bíró nem adott meg.)
  • "Tavaszi bérletet váltott a kispadra." (Remélem, hogy Mou nem így gondolkozik)
A lecseszést abszolút megérdemli, mert tényleg ritka gyengén játszott, de ez nem egyenlő azzal, hogy kereszteshadjáratot indítunk ellene!  Egy csapatsportban egy játékost hibáztatni és felelőssé tenni a kiesésért egészen abszurd. Viszont a Lyon elleni utolsó kizúgásunk óta ha bűnbak kell, akkor rögtön megtalálják Gonzát. A Copa del Rey kiírása szerint ezt a párharcot 2 meccsen kell eldönteni. Egy oda- visszavágós párbajban miért a második meccsről keresnek bűnbakot?!  
Először is: Gonzának mindig januárban jön egy kisebb hullámvölgy. A naptári év első hónapjában mindig kevés gólt szerez.
Másodszor: mint azt fentebb is írtam 2 meccsen dőlt el a továbbjutás. Ha a Bernabéuban nem sündisznóállásban álltunk volna ki, hanem felvállalva a saját játékunkat lehet, hogy nem kaptunk volna ki és akkor most nem kellett volna honnan felállni. Ám ha valaki nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy a második meccsről keressen bűnbakot, akkor ajánlom a figyelmébe a bírót. Nem adta meg Serg gólját, márpedig az lett volna a harmadik és továbbmegyünk.
Özil, Kaká vagy Ronaldo ne takarodjon akkor? Ők is ugyanúgy kihagyták a helyzeteiket az első félidőben.
Sokan azt írják, hogy Benz tuti belőtte volna az első helyzetet, ha ő áll ott. Lehet, hogy a francia a labdát se tudta volna elcsípni. Ez a "keselyű módjára csapok le a labdára" Gonza specialitása.
Harmadszor: Sokan nagyon gyorsan felejtenek. Most egy fejben gyenge, hulladék játékos, de megvan az még, amikor bajnoki címet jelentő gólt szerzett? Ja vagy akkor még a Manchesternek drukkoltak sokan....
Az alatt a kicsivel több, mint 3 év alatt egy valamire rájöttem: megszoksz vagy megszöksz. Értem ezalatt, azt, hogy vagy megszokom, hogy akármi lesz, Gonza lesz a céltábla, vagy hagyom a francba. Nos megszoktam, de elviselni és elfogadni sosem fogom. Számomra egyszerűen felfoghatatlan tény, hogy miért utálják ennyire? Akkor bezzeg jó volt, amikor ki kellett húzni a csapatot a sz@rból! Amikor az ő utolsó perces góljai hozták a pontokat.... Aztán jött az a bizonyos Lyon elleni meccs, amit még tavaly is emlegettek!!! Most azt hiszem megint ugyanaz fog történni... ha mondjuk hétvégén rúg egy mesterhármast a Zaragozának, majd előjönnek az okosak, hogy nem ér semmit se, mert a Barcelona ellen...

Összegzésül: Gonza nem egy gép, hanem ő is EMBER. Mint ember pedig hibázhat. tegnap rossz napot fogott ki, van ilyen. De ettől nem lett rosszabb játékos! Bárhogyan is próbálja sok idióta bemesélni az őket birkaként követő többi baromnak. Tipikus kilences, csak a kaput látja és hülye volt, van ilyen. Ő se úgy rúgta el, hogy "Na most telibetrafálom Pintot, mert idiótán vigyorog!" . Az előtt pedig le a kalappal Gonza és Benz előtt is, hogy elfogadják egymást és a sorsukat, egyik sem zúgolódik a rotálás miatt.

Vamos Gonza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése