2012. január 10., kedd

Real Madrid - Granada 5:1 (La Liga)

Granada csapata az idény eleje óta szimpatikus számomra. Kellemesen meglepett, nem henteskedni mennek az erősebb csapatokhoz, hanem játszani. Amíg erejükből telik tisztességes eszközökkel próbálnak meg pontokat szerezni és a rúgott és kapott gólok tekintetében nem is állnak olyan rosszul, ami egy frissen feljutott csapattól nagyon is szép teljesítmény. Remélem, hogy sikerül megragadniuk a Primerában (mondjuk a Gijón helyén...) .
5 000 szurkoló kísérte el Madridba az andalúzokat és néha bizony jobban hallottuk őket énekelni, mint a Bernabéu többi majd 80 000 madrisistáját! Amíg pedig a csapatuk bírta erővel a pályán, egyenrangú ellenfele tudott lenni a nagy Real Madridnak. Szóval nagy respect a Granadának!:)

Kicsi a sereg, de állhatatos :)
A Madrid a 19.percben szerezte meg a vezetést Benzemának köszönhetően egy igen szép támadást követően: volt benne pöttyintés meg sarkazás is. A fiúk pedig azt gondolhatták az ünneplés közben, hogy innentől kezdve a Granada úgy fog táncolni, ahogy a Madrid fütyül, kitámadnak a Madrid véghezvisz 2-3 gyilkos kontrát aztán majd ellabdázgatnak. Hohó! Az andalúzok fejében viszont meg sem fordult, hogy azonnal sündisznóállást vegyenek fel és 3 perc múlva már ők ünnepelhették az egyenlítőtalálatot. Marcelo fejében talán az évfordulóját ünneplő parti meghívottjainak listáján gondolkozhatott, mert nagyon csúnyán megverte Uche, ami miatt balra tolódott az egész védelem és már benn is volt a gól Iker kapujában. A következő percekben nem sok érdemleges történt, a Madrid kissé álmosan futballozott a Granada pedig állta a sarat. Hacsak azt nem említem meg, amit a világ gránátvörös-kék felének nagy része piros lapos szabálytalanságnak látott, holott rajtuk kívül ezt a partjelzőtől a Granada játékosaiig senki sem látta annak. 4 perccel az eset után Özil szögletét Serg bólintotta a kapuba, így 2-1-es haza vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.
A második félidő elején jött egy gyors madridi gól és ezzel a 3 pont sorsát is eldöntöttük: Gonza lőtt egy gólt, majd 3 percre rá Benzema ismét betalált, aztán pedig cserét kért. 4-1 után aztán már végképp nem erőltette egyik csapat sem a játékot, ellabdázgattak egymással a fiúk. A meccs vége előtt azonban Cé gondolt egyet és rúgott egy gólt, amivel kialakította az 5-1-es végeredményt.



Nézzünk néhány egyéni értékelést!
A védelemből 2 embert szeretnék kiemelni. Varaneban kellemeset csalódtam újfent. Ilyen fiatalon is képes hiba nélkül lehozni a meccseket, azt hiszem csiszolatlan gyémántra leltünk a személyében.
Lass pedig jobbhátvédben is parádésan képes játszani, ha a csapatérdek úgy kívánja.
Mindemellett pedig gratulálok Sergnek a góljához!
Özil az egyik legjobb volt, nagyon is kivette a részét a győzelemből. Csak így tovább Mesut!:)
megint még mindig agyatlanul játszik. Nem értem, hogy miért nem lehet lecserélni, netán kispadra ültetni 1-2 meccsre meg beutalni egy pszichológushoz? A szabadrúgásai még mindig katasztrofálisan rosszak, de még mindig nem engedi át másnak az elvégzésüket. Nem egy helyzet megy el rajta, mert minden létező helyről kapura küldi ahelyett, hogy passzolna ill. rengeteg labdát szór el. Sokan találgatják, hogy a gólját miért ne ünnepelte meg? Mi lehet a baja? A fanjai azt mondják, azért, mert ő is tudja, hogy nem volt jó. Karanka szerint még mindig az zavarja, hogy nem talált be a Malaga ellen Én az AS újságírójával értek egyet -bár lehet, hogy túl gonosz vagyok -:
 C. Ronaldo problémája az, hogy nem ő áll a középpontban és nem ő a csapat jelenlegi húzóembere, hanem a francia válogatott csatára, Karim Benzema, aki a Granada ellen is kettőt vállalt, és a Kupa meccs során is dönteni tudott a kispadról beállva. Illetve Gonzalo Higuaín, aki tegnap a 3. találatot szerezte, szintén beárnyékolja Cristiano eddig oly fényes csillagát. Mindemellett remek párost alkot Benzemával. Romero nem rejtette véka alá véleményét: „Ketten együtt lenyűgöző statisztikával bírnak és meccsről meccsre egyre jobban értik meg egymást a pályán. Ez azt jelenti, hogy Cristianónak meg kell osztania a csatár feladatokat a többiekkel a csapat érdekében és ehhez még jó pofát is kell vágnia."
Hogy miért? Csak 2 példa: Keressétek vissza a múlt idény eleji Ajax elleni meccs utáni bajnokit. A BL meccsen Özil fantasztikusan játszott, mindenki dicsérte miközben Cé nem nagyon villogott. A következő meccsen 70 percen át Özil helyén játszott, miközben szegény török-német azt se tudta, hogy most akkor hová lépjen... Vagy az előtte való évben, a Lyon elleni BL meccs után kiverte a hisztit az összes lehetséges helyen amiatt, mert Gonza nem passzolt neki 2 helyzetben. A Valladolid elleni bajnokin kiváltképp nem nagyon akarta észrevenni az argentint a pályán, sőt mi több az egész hátralévő idényben nem is nagyon ment oda hozzá, mikor gólt ünnepelt.
Ha pedig szóba hoztam Gonzát az előbb, akkor már maradok is a támadók értékelésénél!
Meccs előtt boldogan konstatáltam magamban, hogy végre úgy kezdünk, hogy egyszerre van a pályán Gonza és Benz. Az örömöm túl korai volt.Lássuk, hogy miért is!
Benz, hát most mit mondjak? 2 gól. Ennyi ugye elég?
Gonza neve mellé is behúzhatunk egy strigulát, mert ismét szerzett egy gólt és volt egy szép szólója. DE! A gólon kívül szinte semmit nem csinált. Tudom, hogy ő ennél sokkal jobban is képes lett volna lehozni a meccset és ennél jóval többet is várok tőle minden egyes meccsen. A másik ami miatt mérges vagyok rá az a sárga lapja. Az utóbbi időben rászokott a sárga kártyák gyűjtésére és ez nekem kicsit sem tetszik...



A meccsösszefoglalóm végén örömhírrel kell kezdenem, a Barcelona ugyanis csak egy döntetlenre volt képes az Espanyol ellen így a 2 csapat közti különbség 5 egységre nőtt. Ha már itt tartok, kommentálnám az Aranylabda szavazás végeredményét is. Nos kicsit sem lepődtem meg, amikor kihirdettek a győztest, Messi 3x-os aranylabdás lett. Idén még ráhúzhatjuk a statisztikákat és bár szájhúzogatva, de kijelenthetem, hogy idén még van is némi létjogosultsága annak, hogy megkapta. Viszont a 3-ból legalább 1 -a 2010-es- Xavit illetné, de minden jel szerint ő is belép abba a társaságba, amit azok a focisták alkotnak, akik bár a legjobbak közé tartoznak, sosem nyerték el a díjat, mert épp más játékos volt a kiskedvenc. Bár én eddig is tartottam magam és ezután is tartani fogom ehhez a 2 elvhez:
1.Az Aranylabda már komolytalan pár éve...amióta meg a FIFA osztja főleg az lett. Pofára adják...
2.Számomra nem Messi a világ legjobb játékosa. Meccsről meccsre látom, amit a válogatottban művel és úgy kapta meg 3x a messilabdát aranybogyót, hogy a válogatottban az elmúlt lassan 3 év alatt nem sok értékelhetőt mutatott és amíg az Albiceleste mezében képtelen maradandót alkotni, addig nem is lesz  -és nem is lehetne- az! 


A Madrid ma játszik a Copa del Reyben a Malaga ellen, ha továbbjutunk újabb 2 El Clásico következik. A következő bajnokit pedig szombaton játsszuk a Mallorca ellen.

Szép volt Fiúk!











HALA MADRID!!!

Még van egy apró dolog, amiről szót szeretnék ejteni. Mivel nem teljesen kapcsolódik a meccshez, ezért így a bejegyzés végére gondoltam, hogy grátiszba idebiggyesztem.
Ha a La Liga kerül elő akármelyik médiában, rögtön mit hallunk? C. Ronaldo vs. Messi. Ha az El Clásico közeleg? Cé vs. Messi. A világ jelenlegi 2 labdarúgója és 2 legjobb klubja vív ádáz harcot... gondolom mindenki ismeri a szöveget. Messire nem akarok több szót vesztegetni, így arra kezdek el fókuszálni, amiért elkezdtem megírni ezt a kis plusz gondolatfüzért. Egy időben ráfogták a csapatra, hogy ha Cé nincs ott, akkor nem is játszik jól a Madrid. A csapat aztán épp az ellenkezőjét bizonyította be a világnak, amikor Cé 1 hónapra kidőlt. Nem csak, hogy bebizonyította, hanem látszott még az is, hogy sokkal inkább csapatként fest a Madrid Cé nélkül, mint vele. A Barca elleni meccs óta rengeteg kritika éri és érte is a portugált, hozzáteszem megérdemelten. A szurkolok nagy része pedig új idolt keresett és meg is született az új elmélet: A Real Madrid Benzema függő. Már a kupameccs másnapján, mikor bekapcsoltam a gépet meglepetten olvastam a franciát dicsőítő cikkek hadát. A dicséretet abszolút megérdemli, nem is ez a baj, hanem a túlzó eposzi jelzők, amikkel lépten-nyomon illetik! Azóta mást sem ont a spanyol és nemzetközi sportmédia, mint azt, hogy Benzema jövőre ott lesz az Aranylabda szavazáson a legjobb 3 közt és hasonló finomságok. A Granada elleni meccs óta pedig ez az új mánia csak fokozódott. Emlékszek a 2008/09-es idényre, amikor Nity sérülése miatt Gonza kapta feladatul, hogy pótolja, a hollandot. Akkor ő lett a házi gólkirály és egyszer kiszámolták, hogy a csapat pontjainak a felét az ő góljai hozták össze. Érdekes, akkor senki sem dilizett be ennyire, hogy majd ő lesz az Aranylabdás stb...
Bocsássa meg nekem a világ, de meg kell kérdeznem, miért is Benzema függő a Real Madrid? Olyan rossz a memóriám, nem emlékszem a Espanyol meg a Betis elleni meccsek végeredményére...jaj eszembe jutott! Az Espanyol ellen 4-0-ra nyertünk, a Betis ellen meg 4-1-re. Benz egyiken se játszott, de érdekes! Ez csak véletlen történhetett meg, ugye? 
Miért csinál úgy mindenki, mintha C.Ronaldo és Benzema nélkül nem is létezne a Real Madrid, lebontanák a Bernabéut és a helyét felhintenék sóval?! Hagy jegyezzem meg: rajtuk kívül még kilencen pályára szoktak lépni.... Még mielőtt bárki elfelejtené: ha tavaly nem "sérül meg" Gonza, Benz nagy valószínűséggel a kezdő 11 közelébe sem szagol. Csak a miheztartás végett mondom ezt.... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése