2012. január 24., kedd

Real Madrid - Athletic Bilbao 1:4 (La Liga)

Most pótolták be a sztrájk miatt elmaradt első fordulót, így hivatalosan is lezártnak tekinthető az őszi ( / téli ) félév és az fordulásnál a Real Madrid áll az élen 5 pontot verve a Barcelonára.

Soron következő ellenfélként a Bilbao csapata látogatott el a Santiago Bernabéuba. Személy szerint tartottam tőlük, hisz a Barcelona grabancát sikerült megráncigálniuk a San Mamésben és mint kiderült, nem is alaptalanul: a baszkok elég szépen járatták a labdát és még 10 emberrel is a kapunkra veszélyes támadásokat vezettek. Javi Martinez ( alias "Zöld tütü" ), az egyik olyan játékos, akit szívesen elnézegetnék akár a Real Madridban is tőlük és mostanában nem is játszik olyan rosszul. De aki miatt még inkább vártam a meccset az a Bilbao edzője volt. Bielsát a legjobb argentin edzőnek tartom és legszívesebben elmennék Buenos Airesbe tüntetni, hogy Grondona rúgja ki Sabellát és a helyére Bielsát ültesse, a Madrid játékából is nagyon szépen felkészítette a csapatát (na és azt se felejtsük el, hogy az utolsó Copa döntőjét Argentína épp vele a kispadon játszotta, az meg már nem az ő sara volt, hogy kikaptak). Na de most már hagyjuk is a baszkok kielemzését, jöjjön az összefoglaló!



Azzal kell kezdenem, hogy a Sport TV okozott a madridistáknak egy kis bosszúságot. A Sport 1, ami a mérkőzést közvetítette a meccs kezdetekor még javában a spanyol-horvát kézilabda meccset adta. Jó, értem én, hogy a kézilabda Európa Bajnokság fontos, én is szeretem a kézilabdát, de ha ők elvállalták, hogy közvetítik a meccset, akkor normálisan adják is le. Nem a kézimeccs helyén....az NFL-én. Könyörgöm, Európában vagyunk, miért kell a Super Bowlt vagy mit élőben közvetíteni? Azt leadták volna csúsztatva a Madrid meccs után és a probléma megoldva. Ebben a nagy amerikamajmolásban várom, hogy mikor kezdik el a baseball ligát is közvetíteni... Na de nagyon elkanyarodtam a témától. A 17. percben kapcsoltak a Bernabéuba, ekkor már eggyel ment a Bilbao, streamen épp láttam, amikor egy baszk kontra végén Llorente a hálóba gurított. A Madrid viszont nem jött zavarba és próbálkozott az egyenlítéssel, miközben a baszkok is próbálták a góljaik számát növelni, ami hol De Marcos és Llorente sutaságán múlt vagy épp előbbi lesről indulásán. A 25. percben sikerült az egyenlítés Marcelo révén, aki Benzemától kapta a labdát - amikor szükség volt egy kis szerencsére is, hogy a labda a blancoknál maradjon-, amit a bal felsőbe tekert. Az iram továbbra sem lankadt, de több gól nem született az első félidőben.
A második félidő lején Iturraspe szabálytalansága után büntetőt ítélt a bíró, amit Cé kegyetlenül berúgott Gorka mellett a kapuba, megszerezve ezzel a csapat idénybeli 100. gólját. A 66. perceben Özil alól kihúzta De Marcos a lábát, a kipattanó labdát Benzema a kapuba lőtte, de a bíró - érthetetlen módon - nem adta meg a gólt, hanem pirosat mutatott fel a baszknak és ismét büntetőt ajándékozott a Madridnak. A labda mögé ismét Cé állt és megint nem hibázott. Ezzel pedig el is dőlt a 3 pont sorsa.  A Bilbao még 10 emberrel is hajtott, de ez kevés volt a Madrid ellen. Egy a saját tizenhatosunktól indult akcióból még szereztünk egy gólt: Özil lőtte fel a labdát Gonzának, ő pedig Callejónt ugratta ki, a kis furafrizurás pedig begurította a kapuba, 4-1 - re alakítva az eredményt. Mivel több gól már nem esett, ez lett a végeredmény is.



Nézzünk néhány egyéni értékelést, megjegyzést!
A Xabi - Granero páros nem igazán működött. Granero a támadásokban hasznosabb, mint Khedira, de a védekezőmunkája hagy némi kívánnivalót maga után. Xabi pedig kevés ahhoz egyedül, hogy az egész középpályán ő szűrjön.
Az Özil - Kaká páros viszont nagyon tetszett. Kaká nagyon hajtott és Özil is  a régi önmagát idézte.
Varane játszott Pepe helyén és néha be-becsúszott 1-2 hiba a játékába, de ez még nyugodtan írható annak a számlájára, hogy nagyon fiatal még és tapasztalatlan.
Ramos nagyon nagyot játszott a védelemben.
Marcelo ugyan szépen végignézte, hogy miként adja be a baszk játékos a labdát az első góljuknál, de aztán javított: ő egyenlített.
is kicsit jobban játszott, mint az utóbbi meccseken. Az értékelésén jelentőset dob, hogy ő rúgta a tizenegyeseket. DE!
1. Mi volt ott, miután sárgát kapott? Úgy nézett Xabi Alonsora, aki arrébb akarta taszigálni, hogy ne reklamáljon, mint a véres rongyra.
2. Azért a második tizenegyest átadhatta volna Benzemának, hisz az ő gólját nem adta meg a bíró... (Amúgy azt, hogy vezeti a Pichichit, annak köszönheti, hogy az összes büntetőt ő lövi. A tizik nélkül ugyanannyi gólja lenne, mint Gonzának. )
Callejón a keret egyik leghasznosabb játékosa, egy valóságos csodacsere.
Gonza szintén csereként állt be és veszélyesebben játszott, mint a francia csatártársa. Adott egy gólpasszt és jól vette fel a meccs ritmusát, viszont irtó nagy pechje volt. Amikor beállt, kapásból tüzelt a baszk kapura és Gorka zseniális reflexén múlt, hogy nem lett gól belőle. Nem sokkal később egy szép kiugratás után éles szögből kapufát lőtt, aztán még egy helyzetet elszórakozott. Néha kicsit sután ért labdába érzésem szerint.

Mindent összefoglalva élvezetes, pörgős meccs volt, szerintem nem bánta meg senki sem, aki megnézte. A következő bajnokin szombaton fogadjuk a Zaragozát, ám előtte még lejátsszuk a kupameccs visszavágóját is a Camp Nouban. Én meg fogom nézni.

Szép volt Fiúk!







HALA MADRID!!!

Így a post végén szeretnék még pár szót szólni. A Marca címlapon hozta egy állítólagos vita szövegét, ami Mou, Ramos és Casillas közt zajlott. Állítólag nagyon félre fordították, mert nem egy edzésen történt, ahogy azt írták, hanem a Barcelona elleni meccs után, amikor összeültek a játékosok és Mou, hogy kielemezzék a találkozót és megbeszéljék a hibákat. Az ilyen híreket fenntartással kezelem, mert micsoda véletlen, hogy épp ott van egy újságíró és szóról-szóra leírja, ami ott elhangzott.Ugye értitek? Viszont azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy tényleg megtörtént. A csapat hatalmas nyomásnak van kitéve, pláne a Barcelona elleni meccs után és emiatt kitörhetett a csetepaté. Iker csak annyit nyilatkozott, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja ezt a hírt, ami azért kicsit aggasztó, na és ott a CR - Xabi féle történet is tegnapról, ami szintén azt bizonyítja, hogy valami nincs rendben. Mout én nagyon csípem, de belátom, hogy neki is vannak hibái. A cikkben megfogalmazódott, hogy állítólag felrótták neki a gyáva taktikát a katalán törpék ellen -ebben van igazság - a másik pedig az, hogy kivételezik a portugálokkal. Utóbbi vádra tipikus példa lehet Cé, akit akkor sem cserél le, ha gyakorlatilag emberhátrányt jelent a pályán a jelenléte. Mára tovább szőtték a történetet és ott tartunk, hogy Mou idő előtt elmegy Madridból. Viszont én nagyon remélem, hogy ez az egész történet a vitával együtt kacsa. Tegnap amikor rákezdett az Ultras Sur a "José Mourinho" rigmusra a stadion másik fele fütyülni kezdett a cikk miatt. Ahogy én látom a sajtó kezd rászállni a csapatra a Barca elleni sorozatos vereségek miatt és ez szerintem undorító dolog. Nem kell szétzülleszteni a csapatot, hanem legyenek türelemmel. Ezt üzenném a Marcának:

Marca :  hagyjátok békén az öltözőt, elég volt a manipulálásból!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése