2012. január 5., csütörtök

Real Madrid - Málaga 3:2 (Copa del Rey)

Októberben már játszottunk egy meccset az andalúzokkal, most pedig körülbelül ugyanazt kaptuk, amit akkor, csak megfordítva a 2 félidőt. Ősszel az első félidőben 40 perc kellett hozzá, hogy szétkapják a Málagat egy laza négyest hintve nekik, hogy aztán a második félidőben átadják a kezdeményezést az andalúzoknak és csak a szerencsén múlt, hogy nem kaptunk egy gólt sem. Most talán az őszi eredmény miatt, talán a téli szünetben elfogyasztott bejglik miatt kissé félvállról vette a Madrid az ellenfelét és erre kis híján rá is fázott...



Az első 10 percről sajnos nem igen tudok nyilatkozni, mert a Digi Sport jóvoltából csak streamen tudtam követni a találkozót és ez a néhány perc pont kiesett a keresgélés miatt. Ám amekkora szerencsém van, a málagaiak vezető góljára pont sikerült működő linket találnom és HD minőségben nézhettem végig, amint Sergio Sanchez egy szöglet után a kapuba fejeli a labdát. Hitetlenkedve bámultam a monitort, pláne azok után,amilyen fáradt játékkal örvendeztetett meg a kedvenc csapatom. Nem sokkal később felpattantam ültemből és a "Miért?" kérdőszót ismételgetve meglepetten vetem tudomásul, hogy a bíró Marcelo tiszta szerelésére előhúzta a sárga kártyát, amit felmutatott a brazilnak majd utána Gonzának is, aki reklamált nála Marcelo lapja miatt.  Itt jegyezném meg, hogy a spori elég idiótán vezette a meccset, mert össze-vissza fújt végig. Sikerült megnyugodnom és konstatálnom, hogy a bíró ma sem lesz a helyzet magaslatán, amikor is Demichelis ugyancsak szögletből befejelte a másodikat is, miután Casillas árnyékra futott. A helyzet nem festett túl rózsásan: a Madrid lelketlenül játszott, mindenki maga alatt teljesített, a Málaga kettővel ment, ráadásul pedig a második gólt Demichelisnek sikerült összehoznia, akinél sutább védőt nem sokat láttam futballpályán rohangálni. Mou azt nyilatkozta, hogy legszívesebben az egész csapatot lecserélte volna a szünetben (El sem merem képzelni, hogy mi hangozhatott el a hazai öltözőben a szünetben...) ám a szabályok csak 3 ember le- ill.  becserélését engedik meg, így került a pályára Khedira, Özil és Benzema. Eleinte még nem látszott, de aztán egyre jobban: a Madrid magához tért és feltámadt. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, amik eleinte még kimaradtak, de egyszer csak összeszedett egy kipattanót Khedira, bemutatott egy szólót és a hálóba juttatta a labdát.Aztán szinte rögtön jött a második is: egy elbénázott hazaadásra keselyűként csapott le Gonza és ha már megszerezte a játékszert, hát rúgott is rögtön egy gólt. 2:2 Csak néhány perc telt el és ismét gólt ünnepelhetett a publikum: Albiol passzát Gonza pörgette Benz elé -de még hogy!-, a francia pedig nem hibázott. Innentől már nem éreztem a Málagában annyit, hogy képes legyen a Bernabéuban, a szurkolók őrjöngése közepette -így nagyon rég hallottam a Bernabéu népét szurkolni!- bevigyenek még egy gólt. A végén még Cé ollózott egyet, de a partjelző lest intett, így a gólja nem érvényes, az eredmény maradt 3:2.



Most pedig jöjjön 1-2 egyéni értékelés! Kezdem a szidással.
Iker csak egy csúnya nézést kap a második gól miatt. Remélem, hogy a 2012-es naptári évre ezzel le is tudta az idei bénázását.
Callejón nagyon nem tudta felvenni a ritmust, megérdemelt volt a csere. Biztos sok bejglit evett karácsonykor...
Kaká mindig is nagy kérdőjel volt számomra ha csak a madridi pályafutását veszem figyelembe. Októberben hozott le pár jó meccset, de ez az ő szintjén kevés. Néha-néha mikor megrázta magát azt mondtam, hogy na talán majd most! De egyre inkább úgy fest a helyzet -bármennyire is kedvelem a brazilt-, hogy ide ő már kevés. Sosem lesz már olyan, mint 2007-ben volt és meg sem fogja már azt a formáját közelíteni. Túl a pályafutása csúcsán érte a sérülése és egyszerűen már olyan szintre sosem fog tudni kerülni...
hozta a szokásos formáját. Ha röviden akarom megfogalmazni, akkor elég annyit írnom, hogy egy önző k*csög volt egész este -értsd.:mindent mindenhonnan kapura lőtt vagy sarkazott...-. A szabadrúgások elvégzését Hiszti Kriszti még mindig a saját privilégiumának tartja, de hiába gyakorolta, ugyanúgy kaput sem talál, mint azelőtt. Azt pedig végképp nem tudta feldolgozni az érzékeny lelke, hogy a 3 gólból egyikben sem volt benne, így rögtön behisztizett. Szánalmasan viselkedett.
Most pedig jöhetnek a dicséretek!
Özil végre felébredt! Talán a szünet tett neki jót? Jobb volt, mint Kaká.
Khedira nagyon nagyot játszott! Tudjátok, hogy Samit sokat szidtam már a blogom hasábjain, de mostanában egyre inkább kezd a vele kapcsolatos véleményem a pozitív irányba tolódni. A gólja nem volt semmi, eddig a szívbaj kerülgetett, amikor előre ment a támadásoknál, de tegnap óta már valahogy jobban bízok benne. A szólóért jár neki a nagy pacsi. :)
Albiol megmutatta, hogy nem csak a szerelésekre képes, néha kifejezetten szépen indított. Ha mindig így játszana és nem kiállíttatná magát, mint a múltkor, ismét kibékülnék vele.:)
Marcelo a második félidőben végig úgy működött, mint egy plusz középpályás. Csinált pár finom dolgot.
Lass ismét nagy meccset hozott, úgy forgatta (!) a Málaga játékosait, mint én húst a panírban. A második félidő végén volt egy olyan labdakihozatala, hogy a szám is tátva maradt.:)
Benz szerzett egy gólt és végig hasznosan játszott, nagyot lendített a csapaton a beállítása. Egyetlen kis negatív észrevételem van: a helyzetkihasználása.
Gonza már-már művészi szintre fejlesztette a hazaadások elcsenését és abból a góllövést. Ám ennél még valami sokkal jobban tetszett: a gólpassza Benzemának. Gyönyörű pörgetés volt, remélem látta a sok okostojás, akik azt hangoztatják, hogy nem elég technikás. Pici negatívum: az első félidőben úgy eltűnt, mint szürke szamár a ködben.
Ha már a 2 csatárunknál tartok ismét elő kell szednem a régi lemezt: fenomenális a Benz-Gonza kettős. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem játszhatnak többet így együtt? Nem hiszem el, hogy Mou nem látja, hogy ők ketten tökéletesen kiegészítik egymást. Az argentin teljesítménye is azért javult fel, mert beállt a francia. Tudom, sokszor neki megyek Benzemának és sokszor nincs is igazam, csak sértve érzem az elfogult érdekeimet, emiatt sokan azt gondolják, hogy utálom. Pedig ez nem igaz. Egyszerűen csak nem értem azt, hogy a Madrid edzőjének miért nem nyilvánvaló az, amit én már több éve észrevettem: nem egymással kell őket versenyeztetni, hanem egymás mellett játszatni. Egyenként Gonza is és Karim is jó csatár, de ketten együtt a legjobbak. Nagyon jól megértik egymást a pályán és ez szerintem kamatozna. A régi motorosok talán még emlékeznek: annak idején egy csatár kettőssel vertük tönkre Európát....

A visszavágó jövő héten következik és az 1 gólos előny nem éppen megnyugtató, ergo nem dőlhetünk még hátra. Ha pedig sikerül kiejteni az andalúzokat újabb 2 El Clásico fog következni.
Ennyire azonban nem rohanok előre. A következő meccs szombaton este 8-tól lesz és a Granadát fogadjuk a Bernabéuban.

Szép volt Fiúk!


Khedira gólöröme :)

Benz repülni tanul :)

A hazaadások réme :P



Nem csak szerintem voltak a legjobbak


 "Van Nistelrooy azt mondta nekem, hogy a gólok olyanok, mint a ketchup: néha akármennyire is próbálod, nem jön, aztán hirtelen megindul."
Nisty is játszott és zúgott a vastaps, amikor lecserélték.



HALA MADRID!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése