2011. október 29., szombat

Október végén...

Nem tudom,hogy mennyire lesz időm írni a blogomba.Kedden Mindszent,szerdán Halottak napja és a temetőben nem egy sírt kell szépen rendbe tennünk. Örülök,hogy jó idő van,így több a kedvem a sétához és a kinti munkához. Csütörtök óta minden délután kisétálunk Csabival a temetőbe. Szeretek ilyenkor a sírkertben sétálni,valahogy olyan más a légkör,mint a többi hétköznapon.Ilyenkor azért még a legelhanyagoltabb sírt is szépen rendbe szokták tenni.A sok krizantém és mécses....De mégis jobban fáj ebben az időszakban az ember szíve.Még jobban az ember szívébe markol az a gondolat,hogy a családtagjaihoz már a temetőbe kell kimennie és nem a szomszéd településre vagy 2 sarokkal arrébb.....


Itt a virág és mécsesárusokon kívül édességet áruló standok is állnak a temető kapuk előtt.Nem feltétlenül értek egyet ezzel a gyakorlattal,de amióta az eszemet tudom így van. Az első árusok már ma megjelentek a temetők környékén.De erről elég is ennyi,majd pár nap múlva írok erről is.
A Mindszent előtt még a reformáció emléknapja lesz.Holnap vagy hétfőn e témában szeretnék majd pár sort írni.Most be is fejezem,majd jelentkezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése