2011. október 10., hétfő

Argentína-Chile 4:1 (Eliminatorias FIFA Brasil 2014)

Ezzel a kezdővel állt ki Argentína:Andujar; Zabaleta, Burdisso, Otamendi y Rojo;Sosa, Braña, Banega y Di María; Messi e Higuaín 
Azonnal láthatjuk,hogy ez nem a megszokott kezdő 11 volt,voltak hiányzók. Romero és Demichelis sérülés miatt hagyta ki a meccset és Mascherano is csak a pálya széléről nézhette az összecsapást. Néhány kevésbé ismert nevet is találhatunk a nevezettek sorát végigolvasva. Nos ha nyer a válogatott,akkor nem ildomos a szövetségi kapitányt piszkálni,de nem nagyon látom Sabella koncepcióját eddig. A taktika kb az,hogy összeszedünk 11 embert ,beletesszük 1-2 középszerű kedvencünket, a többit meg majd elől megoldják. Na mindegy,most még elintézem annyival a dolgot,hogy kísérletezik Sabella.... de elég feltűnő,hogy szeret az Estudiantes játékosai közül válogatni - tudniillik az Estudiantes edzője volt- .Na de térjünk rá a meccsre!
Most nem tudok olyan hosszú elemzésbe bocsátkozni,mint a Copa közben.Ennek az az oka,hogy a meccset csak streamen tudtam követni és az első félidő során sokszor örültem,mikor ki tudtam venni,hogy argentinnál vagy chileinél van-e a labda. Utána találtam jó minőségű streamet,csak akkor sem nagyon tudtam megállapítani,hogy épp melyik játékos vezeti a bogyót kapura,a kommentár meg arab volt,nem is sokat értettem belőle.Megpróbálom kihozni az általam látottakból a legjobbat.
Kezdeném azzal,hogy a Monumentalban a gyep állapota az katasztrofális volt.Úgy estek-keltek a játékosok,mint a keljfeljancsik. 
A védelem gyenge volt,mint a harmatos lepkefing. Nagyon nagy volt a fejetlenség. Sokszor nem igazán találták meg a védők az emberüket és sokszor adtak a chileieknek területet. A legszebb az volt,amikor az egyik chileire egyszerre öten mentek,miközben a tizenhatos sarkánál álló társa üresen maradt és miután megkapta a labdát tisztán kapura lőhetett...
A középpályán úgy szaladtak át,mint a gyorsvonat. Mascherano nagyon hiányzott onnan...
A kapott gól pedig kabaréba illő volt. Andujart 2 védője zavarta meg,így pottyant a labda a chilei elé,akin persze nem volt ember....miért is lett volna?
A negatívumok után jöjjenek a pozitívumok! Hatalmas volt a kontraszt a védelem és a támadószekció közt.A védelemből Zabaletát illeti dicséret,ő ha fel is futott a támadásokhoz,utána vissza is ért.Határozott volt,de nem szabálytalan.
A középpályáról Sosa ismét egész jól játszott,jár neki a dicséret Banegával egyetemben.
A Di María-Messi-Higuaín támadóhármas egyszerűen fenomenális volt! Nem egyszer bohócot csináltak a komplett chilei védelemből és úgy játszadoztak velük,mint macska szokott az egérrel.
Messinél nem tudom,hogy ez a felállás,valakinek a rábeszélése vagy a csapatkapitányi karszalag teszi-e esetleg a nyári Copán elkapta-e valami hazafias érzés,de végre elkezdett focizni a válogatottban is.Na persze a barcás formájától igencsak messze van még,de már nem dupla nulla,amit fel tud mutatni.
Di María sokszor eszetlen és alapvonaltól-alapvonalig futkorászik,mint a kengyelfutó gyalogkakukk,amivel az agyamra megy ráadásul sokat önzőzik is,de ezen a meccsen megmutatta,hogy nem csak rohangálni tud fel-alá.Olyan gólpasszt adott Higuaínnak az első gólnál,hogy mindenki megnyalhatja mind a 10 ujját.
Higuaín...ahogy Mourinho a múltkor mondta:Higuaín az Higuaín. Az Espanyol elleni meccs és a VB selejtező     közt 5 nap telt el. 5 nap alatt szerzett két mesterhármast.  Ismét rúgott egy triplát és mellé kiosztott egy gólpasszt Messinek. Ha több szerencséje lett volna simán rúghatott volna egy mesternégyest. A válogatottban eddigi mérlege 19 meccsen 13 gól. Nem semmi teljesítmény! A múlt hét egyértelműen Gonza hete volt. Csak így tovább!  Személy szerint el sem hittem itt a gép előtt ülve éjnek idején,hogy már megint 3 gólt szerzett...csak iszonyatosan boldog voltam. Tudom,hogy hülyén hangzik,de én akkor is büszke vagyok rá! Ilyen mutatókat produkálni nem egy hétköznapi dolog és ha az ember eszébe jut,hogy mit hagyott maga mögött a múlt idényben,akkor meg pláne.Mondhat mindenki amit akar...

Összefoglaló


 A meccs legjobbjai:)

Címercsók is volt:)


Folytatás következik keddről szerdára virradóra,éjjel 2:50-től Venezuela ellen.

VAMOS ARGENTINA!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése