2011. november 21., hétfő

Valencia - Real Madrid 2:3 (La Liga)

A meccsről tudnék egy nagyon rövid összefoglalót is írni: megszerezték a 3 pontot, a többit felejtsük el. De ha ennyivel el szeretném intézni a dolgot, nem kezdenék miatta egy post írásába. Nézzük mi minden történt a szombati rangadón!
 Pár szót szólnék az ellenfélről is. Mindenki tudja, hogy az én első kedvenc játékosom egy Valencia-játékos volt,nevezetesen Pablo Aimar és rajta kívül is fordult meg ott néhány általam kedvelt focista is, mint Joaquín vagy Morientes. Szóval úgy is fogalmazhatunk, hogy kedvelem a Turia partiakat. Ebben az idényben a Valencia volt az első igazán komoly ellenfél a bajnokságban. A védelmük erősödött és várható volt,hogy Soldado a "csakazértis!" virtusát fogja elővenni az esti találkozón. A valenciaiak másik fegyvere, Banega viszont még betegállományban van, úgyhogy nem lépett pályára  tegnap. 
A Madrid  az előzetes jóslatok ellenére igencsak védekező felállásban lépett pályára. Sokan már azt suttogják, hogy ez volt a Barca elleni kezdő 11 főpróbája. 4-3-3-ban álltak fel, 3 védekező középpályással. Nekem ez nem annyira tetszett, de szombat este működött. Viszont a katalánok ellen már nem hiszem, hogy  ez lenne a legjobb választás: Khedira eléggé kilógott, egy Barcelona ellen nem fér bele ennyi hiba, az meg pláne nem, hogy csatárnak képzelje magát. Sahin mehetne a helyére, de ő még csak most épült fel és egyenlőre még csak csereként lehet vele számolni. A többivel nem volt gond. Legalábbis nem akkora: ez a meccs tipikusan olyan volt, mint amilyeneket a válogatott találkozók után szoktak játszani. Az első félidő egész nézhető volt, de a második félidő első 20-25 perce csak nyomokban tartalmazott focit. Nagyon nagyot csalódtam a Valenciában. Átvették a barcás stílust: mindenre rájátszottak és direkt provokáltak, amiben a Madrid is partner volt néha. Viszont amíg a fővárosiak közül mindenki megkapta a maga sárga lapját, a Turia partiaknál legalább ugyanennyi lapot elengedett a bíró. Tino Costa nem értem, hogy miként maradhatott a pályán végig, mikor vagy 3 sárga lapot lehetett volna adni neki. Jordi Alba pedig szintén megérdemelt volna egy sárgát a színészi teljesítményéért. Azt mikor a földön fekvő játékosba rúgta a labdát valaki, nem is említettem. Soldado pedig már-már szánalmas, ahogy vergődik. Köztudott, hogy Real Madrid nevelés, de a mai napig nem tudta feldolgozni, hogy nem ott lett sztár. Emlékszem rá, hogy hogyan játszott a királyiaknál: ő tipikusan olyan játékos, aki egy erősebb csapatban császár lehet, de a legerősebb gárdákba már nem fér be. Ha ennyire fúj a klubra, hát tegye, de ez sem elég ok arra, hogy gyökér módon viselkedjen a volt csapattársaival, akik nem tehetnek róla. Mondjuk bosszút állt a maga módján: rúgott 2 gólt. A meccs utolsó 10 perce miatt viszont érdemes volt megnézni az egész 90 percet, hihetetlen izgalmas volt a végjáték. :)
Nézzük néhány egyéni értékelést!
Benzema gyönyörű szép gól lőtt! Az állam is leesett, ahogy leesés nélkül ellőtte ballal. Joga bonito.:D
Ramost dicséret illet a góljáért. De! A második kapott gól előtt, amit összehozott Ikerrel és Marceloval koprodukcióban, az nem volt semmi. Nagyon nem figyelt oda egyikük sem, ami egy ilyen vagy egy még erősebb ellenféllel szemben nem megengedett.
Ha már az előbb említettem Marcelot: benne volt az első gólban is. Amikor majdnem megállt a tizenhatoson belül szerintem azt azért tette, mert Pablo Hernandez már kintről kanyarította vissza a labdát Soldadonak. Bár ebben nem  vagyok biztos, de így láttam.
nagyon szemtelen gólt rúgott, ám nem is ez volt benne az érdekes, hanem utána Mou gólöröme! Aki nem látta, nem tudja miről maradt le!!!! :D
Gonza kapott 15 percet de mégis elérte, hogy róla beszéljen mindenki. Na nem azért, mert olyan hű de jó teljesítménnyel rukkolt elő. Az utolsó percben hatalmas tűzijáték folyt a madridi kapu előtt. A kapufáról kipattanó labdát egy valenciai összekanalazta és kapura lőtte. A lövésbe belefeküdt Gonza, így mentett meg a Madridnak 2 pontot. Még most sem tudtam egyébként megállapítani, hogy kezezett-e vagy nem. Jobban hajlok rá,hogy nem kezezett, viszont ha ezt befújja a bíró, akkor sem szólhatna a Madrid egy szót sem. Ha így lett volna elutazok Madridba és a saját két kezemmel nyírom ki az argentint. Így csak megköszönöm neki, hogy helyén volt az esze és még a kezét is visszahúzta, nehogy kezezés legyen.:)  

Kedden Bajnokok Ligája mérkőzés lesz, a Zágráb látogat Madridba. Mire kezdtem megszokni a rotálás sorrendjét megint megkavar Mou. Valószínűleg Gonza fog kezdeni.... végül is már tét nélküli a meccs, játszhat a cseresor.....
Szép volt Fiúk!









Mou gólöröme:D :D :D


HALA MADRID!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése