2011. november 26., szombat

Kedves naplóm!

Gondoltam írok mégy egy postot arról, hogy mi újság van velem. Nos nem sok minden, de azt a kicsit elmesélem. :)
Azzal kezdeném, hogy egy hatalmas KÖSZÖNÖM! - öt írok ide. S hogy kinek szól a köszönet? A teológusoknak. Ma hárman eljöttek Bölccsel karonfogva és rengeteg tűzifát hoztak meg tartós élelmiszert. Én csak a hálámat tudom nekik adni sajnos, bár tudnék többet is... Egy valamit megígérhetek: akármelyiküknek szüksége lesz valamire az ajtóm mindig nyitva fog előttük állni, akár csak egy jó szó kell, akár bármi más.
„ ... azért, hogy másoknak könnyebbségük legyen, nektek ne legyen nyomorúságotok. Ellenben az egyenlőségnek megfelelően a mostani időben a ti fölöslegetek pótolja azok hiányát, hogy máskor azok fölöslege is pótolja majd a ti hiányotokat." ( 2 Kor. 8, 13 - 14)




November utolsó vasárnapja következik. Ez mit jelent? Azt, hogy egyben Advent első vasárnapja és az egyházi év kezdete is e vasárnapon lesz. 
Mint ezt mindenki tudja a karácsony központi ünnepét megelőző négy hetet hívjuk adventi időszaknak. Maga a szó a latin adventus Domini = Az Úr jövetele kifejezés rövidülése. Vasárnap ennek megfelelően írok majd róla egy postot. Mára viszont búcsúzok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése