2012. június 6., szerda

Argentína - Ecuador 4:0 ( Eliminatorias FIFA Brasil 2014)

Ezzel a kerettel és a pályára lépő kezdővel jóval elégedettebb voltam, mint a legutolsó válogatott meccsen még februárban. Buenos airesi idő szerint szombat este magabiztos győzelmet aratott az Albiceleste Ecuador felett. Kicsit gonosznak is érzem magam, hogy megint feljegyeztem magamnak pár negatívumot, de akkor nem is igazán tudnék hű képet festeni a szombati meccsről, ha ezt kihagynám. De nem szaporítom tovább a szót feleslegesen!



A 4 gólos győzelem ellenére továbbra sem érzem azt, hogy Sabella a megfelelő ember a szövetségi kapitányi posztra. Lekopogom, egyenlőre javuló tendenciát mutat, de valahogy ne érzem annyira ütőképesnek a csapatot. Ha pedig beáll bekkelni a brazilok ellen szombaton, akkor felülök egy repülőre, elmegyek az USA-ba és a saját két kezemmel fojtom meg! De vissza a meccshez! Most a 4 - 3 - 3 nagyon jól bejött és a Di María - Agüero - Messi - Higuaín négyes teljesítményéről is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, de hátrébb bőven akadt hiba és kifogásolnivaló. A meccs nagyon is jól kezdődött. Argentína nagyon bekezdett és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzik meg az első gólt. Miután Di María passzát a 20. percben Kun gólra váltotta, már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz közte. 10 perc múlva már jött is az újabb találat, Higuaín a védők közül kilépve a jobb alsóba gurított, aztán 2 perccel később visszaadta Messinek a gólpasszt, ugyanis a harmadik argentin találat előtt épp Higuaín adta a passzt Messinek. Eddig sem volt kérdéses, hogy melyik csapat fog nyerni, de a három gólos előny után pláne eldőlt a meccs. A második félidőben ennek megfelelően vissza is vett rendesen a hazai csapat és ez már nem annyira tetszett. Az első félidőben is voltak hibák, de eltörpültek a gólok mellett, viszont a másodikban ezek bőven kijöttek. Nagyon elrontotta a néha kritikán aluli védekezés az addig lendületes és élvezhető játékot. A legszebb momentum a második félidőből Di María gólja volt, nagyon jól eltalált lövés volt. Az ellenfél pedig - talán mert nem akartak még nagyobb hátrányba kerülni - elkezdtek nagyon rugdosódni. Néhány mozdulatuk a birkózásban, karatéban vagy küzdősportban talán pontot érne, de a fociban nem! Az egyik ecuadori, aki kiköpöttül hasonlít Neymarra például előlépett főállású argentin csatárkínzóvá. Az első félidő végén közösen egy csapattársával kis híján elintézte Higuaínt, aztán Agüero is kapott pár csomagot, Messi sem maradt ki és a becserélése után Lavezzivel is összeakadt. A kolumbiai bíró pedig elég bátor ember lehet, meg hülye is, mert Agüero buktatásáért elfelejtett tizenegyest adni, sőt még Kunt büntette egy sárgával.



Na és akkor most értékelek!
Romero - Rá nem lehetett panasz, amikor épp nem volt dolga akkor sem aludt be, együtt élt a játékkal. ÉS könyörgöm, valaki szóljon neki, hogy a rövid haj sokkal jobban áll neki!
Clemente és Zabaleta - Azért pár durvább hiba nagyon bevésődött az emlékezetembe. Utóbbi pedig elég sok labdát eladott, amikor vaktában ellőtte lesz, ami lesz alapon.
Garay - Neki jár a pacsi. Miért adtuk el a Benficának? Miért?
Fernandez - Picit lassúnak éreztem, de a bátorságával kompenzált.
Mascherano - A szokásost hozta
Gago - Nekem tetszett a játéka, de azért elég hullámzó volt még egy meccsen belül is.
Di María - Gólpassz és egy gyönyörű gól. Angel barátunk nagyon jól játszott, a madridista szívem pedig repesett.
Agüero - Kun barátunk sem volt rossz, de a négyesből ő a kakukktojás, mert ő "csak" gólt lőtt.
Messi - Végre valami focit félét mutatott 2 egymás utáni válogatott meccsen! Na jó, nem leszek gonosz. utálok ilyet írni, de most a válogatottról van szó: Messi egész jól játszott.
Higuaín - Gól + gólpassz. Madridista szívem, amelynek Gonza van a csücskében repesett az örömtől. Ráadásul még szögleteknél is besegített hátul. Jól játszott és a góljával a selejtezőket tekintve már 4 találatnál jár, amivel második Suárez mögött és első az Albicelestét tekintve. (Nem, nem Messi az első)
Sosa és Maxi jóváírhat magának még egy válogatott meccset, Lavezzi viszont nekem tetszett  és talán el tudja velem feledtetni a Copát.... de maradjon csak kispados, mert a kilences posztját nem adom XD

A többi meccsen Chile nyert Bolívia ellen, Kolumbia verte Perut és Uruguay csak x-elt Venezuelával. Nem hiába jósoltam meg azután, hogy elverték az argentinokat, hogy a Vinotinto már nem a szerencsétlen tök utolsó szerepében fog tetszelegni és szerintem be fognak futni valamelyik VB szereplést érő helyre.  Jelenleg Argentína vezeti a csoportot Chile és Uruguay előtt.








VAMOS ARGENTINA!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése