2012. június 10., vasárnap

EURO 2012 - 2.nap

Ma az az érdekes helyzet állt elő, hogy csak a fél füllel hallott és fél szemmel látott meccsekről tudok írni. A délutáni meccs első félidejét konkrétul átaludtam, az esti meccs pedig pont egy időpontban volt az argentin-brazil barátságos meccsel, amiről majd hosszabban fogok írni. De nem is rizsázok tovább, lássunk hozzá!

Hollandia - nia 0:1

Nem kellett sokáig várni az idei kontinenstorna első bombameglepetésére. A papírforma szerint jóval esélyesebb hollandok kikaptak a dánoktól. Hollandia leckét kapott belőle, hogy fociban nem mindig a jobb csapat nyer. A narancsmezesek hiába alakítottak ki helyzetet helyzet után, ha egyszerűen mindegyik kihasználatlanul marad és az északiak fele -sőt talán negyed - annyi helyzetből egyet képesek voltak begyötörni Stekelenburg kapujába. Robben ismételten elég önzően játszott és a játéka is igen kiismerhető. Van Persie helyzetet helyzet után hagyott ki, aztán mikor beállt Huntelaar ő is folytatta a sort. Sneijder az egyedül, akit tényleg nem szabad bántani a holland válogatottból, mert még ő volt a csapat legjobbja. Azt viszont nem értem, hogy Afellay miért van ott az EB-n? Idén hány meccsen lépett pályára a Barcelonában? Bénázott is eleget... A dánok örülhetnek, ez a 3 pont még nagy kincs lehet a halálcsoportban.






Németország - Portugália 1:0

Nagyon vártam ezt a meccset és jól fel is idegesített a tény, hogy pont egy időben játsszák a 2 dél-amerikai gigász meccsével. Őszinte leszek, rühellem a németeket, úgyhogy nem volt kérdés, hogy melyik csapatnak szurkolok. Khedira és Özil állt szemben Cristiano Ronaldoval, Pepével és Coentraoval. Fogadni mertem volna, hogy döntetlen lesz a találkozó vége, méghozzá 0:0, ám nem lett igazam. Már majdnem örültem, amikor Pepe fejese a kapufán csattant. Helyzetek voltak itt is - ott is, de csak nem bírt a két csapat egymással. A meccs a 72. percben dőlt el, amikor Mario Gomez - aki számomra felfoghatatlan, hogy miként került oda, ahol van, mert nála falábúbb játékost még nem láttam, viszont az tagadhatatlan tény, hogy még ha véletlen találja is el a labda, abból is gól lesz. - fejesével megszerezte a 3 pontot Németországnak. A gólpasszt egyébként Khedira adta.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése