2012. június 13., szerda

Argentína - Brazília 4:3 (Amistoso)

Még 9.-én játszották a meccset, de csak most jutott rá időm, hogy írjak is róla. Őrült egy 90 perc volt! Argentína számára Brazília ellen nem létezik olyan, hogy barátságos meccs. Még ha papíron nem 3 pontért vagy épp egy kupáért vetélkedik a 2 dél-amerikai óriás, akkor is presztízsmeccs ez a javából. Ennek megfelelően is kezeltem a dolgot, de egyben nagyon kritikusan figyeltem is a gauchok játékát, mert a brazil olimpiai csapat már azért komolyabb ellenfélnek számít, mint egy Ecuador, még ha utálom őket akkor is.
Sajnos nagyon kijöttek a válogatott hiányosságai. Ha Messi nem lett volna szanaszét verik a brazilok Argentínát. Annyira egy motiválatlan még a saját játékát sem találó Albiceleste állt ki szombaton este a gyepre.... egyszerűen nem tudok kibékülni Sabella egész felfogásával. Az eredményből ez nem nagyon látszik, hogy mekkora a baj, de én láttam a 90 percet. A védelem és a középpálya egyszerűen nem szint. Egy Fede Fernandez, akit tényleg nem akarok bántani, mert gólt szerzett, de körülbelül 6 meccset játszott a Napoliban. Akkor miről beszélünk? Coloccini? Saját magához képest Garay is szürke volt. Sosát úgy vágnám ki a keretből, mint annak a rendje, menjenek inkább Branával krumplit pucolni a konyhába, az legalább hasznosabb, mintha futballoznának. Egyébként tudjátok, hogy ő hol játszott a Harkiv előtt? Igen, az Estudiantesben.... A többiek próbáltak játszani, de rengeteget hibáztak.
Messit utálom, de most igenis megköszönöm neki a 3 gólt, mert megmentette vele Argentínát a totális leégéstől. Lényegében rajta kívül mindegyik eláshatja magát. Talán még megérjük, hogy a válogatottban is tudja majd hozni azt, amit Barcelonában is szokott hétről hétre.
A bíró pedig valamiért érezhetően pikkelt Higuaínra. Szegényt jóformán már azért megállította, mert levegőt mert venni, de azért adott egy gólpasszt. Mezhúzásért meg kapott egy sárgát, ami egy nagyon durva cselekedet, durvább, mint a másik oldalon Gago lerúgása volt, ami nem ért lapot se...
A nap idiótája címet pedig Lavezzinek ítélem oda. Barátságos meccsen, 3 perc alatt azonnali piros...az már valami! A Copa óta nem növesztett agyat, sajnos...
 Nagyon nagy javuláson kell átesnie mindenkinek, mert ez így nem lesz elég. Uruguay elemeire fogja szétcincálni ezt a csapatot a VB-selejtezőn, ha minden marad a régiben. Argentína így egy szedett-vedett banda benyomását kelti. Reménykedem a jobb folytatásban!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése