2012. március 27., kedd

Real Madrid - Real Sociedad 5:1 (La Liga)

Különben dühbe jövünk... :)


Az utóbbi 2 idegtépő meccs után felüdítő volt végre focizni és nyerni látni a csapatot, bár az előzmények alapján bennem ott volt egy kis félsz. A Villarreal elleni meccsen, ahol a bíró egy nagyon durva ámokfutást vitt végbe a fél csapatot megszórta különféle büntetésekkel és eltiltásokkal a szövetség. Nem voltak túl fényesek a kilátások, hiába tudjuk, hogy a Soci nem olyan harapós idegenben, a felkavart csapat igencsak megkeverhette még a kártyákat, de szerencsére nem így történt.



A Sociedad 5 védővel állt fel a Madrid ellen, bennem pedig felrémlett a kezdőjük láttán egy csúnya, bunkerfocit játszó egylet képe. Lelkiekben előkészítettem magam az ismét várható szenvedésre. 5 perc kellett hozzá, hogy elmúljon a görcsölésem, mert Gonza megszerezte a vezetést a csapat számára a baszkok pedig dobhatták a kukába az 5 védős felállásukat. Miután egy fél tucat helyzetet elszórakoztunk, mert a Soci még a Madrid térfelére sem tudott átlépni enyhe túlzással, a 32. percben Cé betalált, nem sokkal később pedig Benz is emelt egyet, hogy aztán Ramos megsajnálva a baszkokat vétsen egy öngólt. A második félidőben már csak annyi kérdés maradt, hogy mennyi lesz közte, a válasszal pedig Benz és Cé szolgált egy-egy újabb gól formájában, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

Ha Mourinho elmegy én Karankát akarom edzőnek. Nagyon jól cserélt! (Bár hozzáteszem ne tudni,hogy ez mennyire származott saját kútfőből és mennyire súgott neki Mou, de a portugált ismerve ehhez neki semmi köze...)
Sahin végre kaphatott néhány percet és bár dolga nem sok volt, nem féltette magát és hajtott, az ilyet pedig szeretem. Adott pár szép passzt is és szerintem sokkal több "10 percet " érdemelne!
Varane ismét tanári volt. Ha ilyen ütemben fejlődik, megvan Pepe utódja.
A Tridente pedig elvarázsolt. Ha kell én elmegyek Madridba és térden állva könyörgök Mourinhonak, hogy játszassa többet a Cé-Benz-Gonza hármast. Én minden egyes mozdulatukat imádtam és csillogó szemmel néztem. beírta magát a rekordok könyvébe, átadva Puskás eddigi rekordját a múltnak. Benzema emeléses gólja csodálatos volt. Elegáns mozdulattal egy pattanás után lágyan emelte át a kapust. Szép volt! Gonza pedig nagyon sokat robotolt és dolgozott a meccsen. Fáradhatatlanul futkározta végig mind a 90 percet, a pálya minden szegletén feltűnt. Volt hogy hátul ő szerezte meg a labdát, de ő nyitotta meg a gólok sorát is, amikor piszkosul jól eltalálta a labdát és beakadt a hálóba. A szélen is gyakran feltűnt, ahol a 2008/09-es idény óta nem láttam játszani ( először Nisty majd Huntelaar és Raúl miatt akkoriban csak ott jutott neki hely, de ő köszönte szépen és a legnagyobb gólokat épp onnan beindulva lőtte) . Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, de azért az olyan helyzeteket, mint amilyen a második félidő elején akadt előtte azt máskor kíméletlenül be kell vágni...



Most Bajnokok Ligája meccs jön, az APOEL-hez látogatunk Ciprusra, aztán hétvégén egy kemény meccs vár a fiúkra Pamplonában. A táblázatot pedig még mindig mi vezetjük, igaz 6 pontra csökkent csak a különbség, úgyhogy nem árt odafigyelni.... Cipruson ismét szeretném látni a Tridentét, de Mou nyilatkozata azt sejteti, hogy megint az "idengenben jó a döntetlen is" elv alapján állítja össze a kezdőt....


Szép volt Fiúk!









HALA MADRID!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése