2012. március 12., hétfő

Betis - Real Madrid 2:3 (La Liga)

"Rojo es el color de tine mi corazón"

Mindenki, akit megkérdeztek a meccs előtt hangsúlyozta, hogy nehéz meccsre számít. Azt kell, hogy mondjam nem tévedtek. A Betis magasan a tudása felett játszott és maximálisan megérdemlik a respektet. Elég hullámzó teljesítményt nyújtanak és egy stabil középcsapattá nőtték ki magukat a La Ligában. Ellenünk végig veszélyesen játszottak.De ennyi elég is lesz az ellenfélről, térjünk rá a meccsen történtekre!

Azzal kell, hogy kezdjem, hogy utálom a piros mezt. Ugyanis erről a színről előbb jut eszembe a Liverpool, mint a Real Madrid. Sokan kezdik megszeretni, mert eddig az összes meccset nyerték a fiúk,amikor ezt a szerelést húzták magukra, de ezeken a meccseken a szenvedés is mindig borítékolható volt és ez nem történt másként a Betis ellen sem. Még meg sem melegedett a helyem, már foghattam a fejem, amikor Nacho lefutotta Arbeloát és Molina egy védelmi hiba után betalált. Ekkor már látszott, hogy ezt a 2 gyereket nem igen tudják majd a fogni a piros mezes védők és ez leginkább Arbeloára volt igaz.A forgatókönyv pedig a szokásosan alakult: meg volt a bekapott gól, futhattunk az eredmény után. Ám hiába az igyekezet, az összes támadás rendkívül ötlettelen volt. ár épp Özil fejét készültem leordítani tévén keresztül,amikor a kis török-német kiugrasztotta Gonzát, én pedig már konstatáltam, hogy ebből se lesz semmi, mert Gonza lassúnak tűnt, de aztán csak benyeste a rövidre, amivel meg is érkezett az egyenlítés. A félidő további részében is akadtak helyzetek, de egyik csapat sem talált be így 1:1-gyel mehettek pihenni a csapatok.
A szünetben olyan történt, amit nem sokat láthatunk: a bíró átadta a helyét a negyedik játékvezetőnek. Azt kell, hogy mondjam, hogy érthető, hogy miért csak tartalék spori.... A második félidő elejét szokás szerint megpróbálta megnyomni a Madrid és az 50.percben már örülhettünk is a Cé gólnak, de alig halkult el a boldog örömkiáltás hangja, amikor a túloldalon Arbeloa ismét bénázott, a Betis meg megint örülhetett. Innentől pedig a tetőfokra hágtak az izgalmak. Többször is megállt egy - egy percre a szívem, amikor Ikernek kellett védenie és akkor is az egekben volt a pulzusom, amikor újabb pontatlanság miatt a legjobb helyről veszítettük el a labdát. A 72. percben Cé egy kipattanót bejuttatott a kapuba és ismét mi örülhettünk. A meccsen több gól nem esett, de volt pár vitatható birói ítélet. Egy Xabi kezezés, ami teljesen egyértelmű és egy Ramos eset, amiről még nem nagyon lehetett megállapítani, hogy kéz volt-e vagy nem. Most persze az összes katalán érzelmű ráugrott a témára és bírózik ezerrel, csak azt felejtik el, hogy tavaly nagyon csendben lapítottak, amikor ők kapták a bírói hátszelet...ÉVEKIG



Pár egyéni értékelés!
A védelem nagyon zavarba hozható volt. Különösen a 2 szélsőnk. Arbeloa konkrétul nettó emberhátrány volt, annyira nem találta saját magát. Nem emlékszem egy olyan párharcra sem, amit megnyert volna valamelyik andalúzzal szemben.
Marcelo pedig a másik fele. A támadásoknál szépen muzsikált, de a védekezésben... 1 v. 1-ben csak az nem verte meg, aki nem akarta.
A középpályás védekezés szintén értékelhetetlen volt. Xabi Alonso hetek óta csak szenved a pályán, de akkor is be van betonozva a kezdőbe.
Khedirát úgy forgatták a Betis játékosai, ahogy a grillcsirkét szokás.
Kaká képtelen egymás után 2 jó meccset lehozni.
sem játszott jól, de legalább rúgott 2 gólt. meg elönzőzött pár helyzetet, mert passzolni luxus...
Gonza nagyon agilisen játszott, az első félidőben ő volt a legjobb játékosunk. A góljánál szépen megoldotta a helyzetet, de ha még egy olyan helyzetet kihagy, mint amilyet az első félidő végén, akkor hátsón billentem. Egyébként itt a statisztikája: 17 gól 24 meccsen, minden 67.percben gólt szerez.

Szerdán a moszkvaiak jönnek a Bernabéuba a Bajnokok Ligája meccs visszavágójára, a bajnokságban pedig a Malagát fogadjuk vasárnap. A Barcelona nyert a Santander ellen, így a 2 csapat közti különbség 10 pont maradt.

Szép volt Fiúk!






HALA MADRID!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése