2012. március 17., szombat

Real Madrid - CSKA Moszkva 4:1 (Liga de Campeones)

" Bye, bye Szása! "

A hét közepén lejátszották a fiúk a CSKA elleni meccs visszavágóját. A Moszkvából Madrid felé tartó gépen igen jól fogyhatott a vodka, mert néhány vicces orosz játékos igen nagyképű nyilatkozatot tett a továbbjutásukat firtató újságírói kérdésekre. Az egyik cserecsatár nem átallotta azt mondani, hogy ő fog mesterhármast rúgni a meccs végén,azzal mennek majd tovább. Némi igazság volt az önbizalomhiányban éppenséggel nem szenvedő játékos mondandójában, de erre majd kitérek az összefoglalóban. Nem húzom tovább az időt, térjünk is rá a meccs eseményeire!



Már a kezdőket nézve meglepődtem, ugyanis most az egyszer a hazudozós lapnál a Marca hasábjain igazat írtak: Gonza kezdett Karim helyén, holott én az egész vagyonom fel mertem volna tenni a francia kezdőbeli tagságára. Még jó, hogy nem így cselekedtem. A királyi gárda egyből magához ragadta a kezdeményezést és jó szokás szerint elszúrt mindent, ami lehetőség csak adódott. Néha- néha a CSKA azért rám hozta a szívbajt, mert ha eljutottak a mi térfelünkre, akkor igencsak nagy zűrzavart tudtak kialakítani, de szerencsére ez csak ritkán fordult elő. Az oroszok meccs előtt feltehetően egy újabb üveg vodka mellett kielemezték a helyzetet és rájöttek, hogy kár a gőzért, fordítani úgysem tudnak, viszont a Basel megjárta a bajorok ellen - kaptak egy laza hetest - , ők pedig nem akarnak ugyanígy járni, ergo 10 emberrel álltak be sünbe védekezni és a meccset nézve olyan érzésem támadt, mintha kézilabdameccset néznék: az ellen védőfalat emelt, a Madrid meg körbeadogatta őket. Ám így is csak a 25.percig tudták elodázni az elkerülhetetlent, ugyanis egy Khedira-Kaká-Gonza akció után az argentin betalált. Az egész első félidőből nem igen tudok mit kiemelni ezenkívül, ha csak azt nem, hogy Cé azonkívül, hogy össze-vissza csúszkált a gyepen még a hisztit is bevágta. Xabi Alonso pedig kisárgázta magát a következő meccsről. Isten látja lelkemet én kedvelem a baszkot, de jót fog neki tenni egy kis pihenés. Az utóbbi hetekben nagyon meglátszott rajta, hogy eddig szinte az összes percet a pályán töltötte, amennyit csak lehetett, ennek ellenére viszont Mou nem nagyon akarta pihentetni. Na most kénytelen lesz.
A második félidő elején Cé ismét hisztizni kezdett és olyannyira durcás lett, hogy lőtt egy gólt. Szerencséje volt, hogy a kapus kicsit benézte és különben is megpattant a bogyó, de kis gól is gól, meg a malacgól is gól. A CSKA a továbbiakban sem sok életjelet mutatott, így békésen ellabdázgattak a felek, mígnem a 70. percben Mou lehozta Gonzát, a helyére beküldött Benznek pedig 1 perc se kellett, máris gólt lőtt, amit én egy "akasztott ember mosolya nem mindig őszinte" arckifejezéssel vettem tudomásul. Utána pedig jöhetett a fekete leves és kiderült, hogy a jósnak felcsapó orosz cserecsatár mégiscsak látott valamit a kristálygömbjében. A megjósolt percben Tosic ragasztott egy hatalmas gólt a Madrid kapujába. Ez a gól picit felrázta a fiúkat, de ezután is csak labdázgattak a biztos továbbjutás tudatában. Az i-re a pontot a 93. percben tették fel, amikor Benz kiosztott egy gólpasszt Cének, ő meg rúgott gyorsan még egy gólt, mielőtt a csúnya francia bíró lefújta volna a meccset, így lett 4-1.



Pár értékelés.
A szélső védekezés az valami katasztrófa. Én 10 perc után megmondtam, hogy nem ússzuk meg kapott gól nélkül. Marcelo úgy a világ legjobb balhátvédje, hogy csapnivalóan védekezik. Cserébe viszont támadásban nagyon ott van a szeren. Arbeloa pedig hetek óta irtó gyengén játszik és őszintén csodálkoztam, hogy a CSKA nem vezetett vagy egy tucat támadást a jobboson, mert a spanyol nagyon zavarba hozható.
Sokan mondogatták, hogy Kaká jó volt. Szerintem nem. Egymaga több labdát adott el, mint az Adidas bolt a Boráros téren. Én inkább Benzemát kezdettem volna a helyén.
Ha már Benz....nem. Azt akkor sem fogom leírni. Ha Kaká helyett kezdett volna, sokkal több gombóccal megy haza a CSKA, az tuti. Azért 1 perc alatt gólt szerezni?! Nem rossz. Miatta fogok az ideggyógyászatra kerülni, az már fix.
a másik kedvencem. Nos a portugált legszívesebben belefojtottam volna egy kanál vízbe dupla ide vagy oda. Hisztizik? Miért? Ki ő? Csodálom, hogy még nem közösítette ki a többi csapattársa... Hát igen. Ilyen az, amikor nagyobb az ego, mint az IQ.
Álmomban sem gondoltam volna, hogy majd pont egy ilyen meccs után kell megint kegyetlenül összevesznem sok idióta madridistával azért, mert megvédem Gonzát. (Tudom,hogy olvassák páran, akiknek szól)  K*csög Kedves Benzista Madridista Társaim! Igen. Képzeljétek, tud gólt lőni a Bajnokok Ligájában! Amúgy van már neki pár dugója ebben a sorozatban is, ha valakinek rövid a memóriája szívesen linkelek neki párat. Az üres kapuról meg szakadjatok már le, az Isten áldjon meg titeket, 2 éve volt már!!!  De tudom, szégyellje magát, mert nem 20 m-ről lőtt bombagólt meg úgy egyáltalán hogy képzeli, hogy levegőt mer venni az Isteni Zseni árnyékában, nem hogy gólt lőni. Utóbbi 3 meccsén 4 gólt lőtt, ebbe sehogy se lehet belekötni. Köszöntem! Azért megnézném néhány tag fejét, ha ő lőné a mindent eldöntő gólt a Bajnokok Ligája döntőben....



Péntek délben már ki is sorsolták az ellenfeleket és az ágakat. A Real Madrid az APOEL-t kapta ellenfélül. Papíron mi vagyunk az esélyesek, de azért tartok kicsit a ciprusiaktól. A fiúk a nyolcaddöntőben nem nagyon győztek meg és a ciprusiak otthon fix, hogy bunkerfocit fognak játszani, ez a stílus pedig nem nagyon fekszik a spanyol csapatnak. Másrészt azért sem szerencsés, mert nagyon elkényelmesedhetnek a fiúk és az elődöntőben már elég szívós ellenfelünk lesz, ha minden a papírforma alapján alakul. Az APOEL után a Bayern München - Marseille párharc győztesével lesz randink, úgyhogy hiába jött mindenki gratulálni a hatalmas mákunkhoz, Ciprus után kemény dió vár ránk. A Bayern továbbjutása kb olyan egyértelműnek tűnik, mint a mienk és a bőrgatyások kezdenek magukra találni...pláne foggal körömmel kaparnak majd, hisz az ő stadionjukban lesz a finálé. De most ez hagyjuk is, ráérek ezen aggódni, amikor kivertük a ciprusiakat. A Brácsa Barcelona, ahogy jósoltam a másik ágra került és az AC Milányt Milant kapta ellenfélül. Részemről szurkolok, hogy a törpéket kiverjék a Bajnokok Ligájából, de ha ők nem, akkor majd a Chelsea - Benfica párharc győztese. Sajnálom a portugálokat azért, de ez még mindig jobb, mintha a Madridnak kellene őket kiejteni... A folytatás vasárnap jön egyébként ezúttal a bajnokságban, amikor is a Malaga látogat a Bernabéuba.

Szép volt Fiúk!





HALA MADRID!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése