2012. augusztus 26., vasárnap

Csak úgy :)

Az élet is lépésekből áll, akár a futball. És ha belegondoltok mindkét játszmában nagyon csekély a hibalehetőség. Hiszen ha egy kicsit nagyobbat lépsz vagy kisebbet már máshova érsz! Ha egy picit lassúbb vagy gyorsabb, vagy már nem kapod el
 a labdát, szóval minden téren a legfontosabb az időzítés. Legyen az a félidőben, minden percben vagy másodpercben! Azt akarom, hogy erre törekedjetek! Azt akarom, hogy nem csak a pályán, hanem az élet bármelyik területén erre az időzítésre törekedjetek! Fogjátok, meg és ne eresszétek el a pillanatot! Mert ha egyszer el kell majd számolnotok velük, akkor tudjátok majd meg, hogy győztesek voltatok, vagy pedig vesztesek! Hogy életetek vagy haltatok! Legyen szó bármilyen harcról! Mindig az győz, aki mindent belead. Az élete árán is!






2012. augusztus 25., szombat

Barcelona - Real Madrid 3:2 (Supercopa de España)

Azzal kezdeném, hogy, amit a Sport TV művelt, az valami kritikán aluli. Már csak azért nézem a meccseket a tévében, mert egyrészt jobb, mint a stream, másrészt meg ha szerencsém van kifogom Farkas Norbertet kommentátornak, bár erre egyre kisebb az esély, amióta elindították a Fiestát. Utóbbi műsor egyébként 90%-ban Nyaljunk a Barcának! szlogen alatt fut, de erről regényt tudnék írni, szóval nem megyek bele. A Szuperkupa meccse első felvonására összehozták a Barca bálványozó brigádot. Egyedül Vincze "A Real Madridról vagy rosszat vagy semmit" Ottót hiányoltam, mert akkor tényleg teljes lett volna a csapat.Bár így is elég volt a 2 félidő közti okosságokat hallgatnom, ez is maradandó élményt okozott. Ha ez mind nem lett volna elég Mes que un "Messi az Isten" Feri azt sem tudta, hogy mit beszél. Hol Waka-wakát, hol Mascheranot nézte Puyolnak....egész meccsen keresztül. A meccsen az első félidőben majdnem elaludtam, szóval csak azért örülök a szakértésnek, mert úgy felhúztam magam rajta, hogy felébredtem rögtön. A komplett első 45 perc azzal telt, hogy Aprajafalva a szokásos játékát játszotta. Ahányszor őket látom a tv-ben mindig elgondolkozom: Ki az akinek ez jelenti a foci csúcsát? Passz a 2 centire álló társunkhoz, passz a 2 centire álló társunkhoz, passz a 2 centire álló társunkhoz ... 15 perccel később ... passz a 2 centire álló társunkhoz, passz a 2 centire álló társunkhoz, passz Messinek, lövés. Én nagyon tudom sajnálni, akinek ez a foci, mert kevés agyon jó meccset láthatott a tv-ben. A Real Madrid végigaludta az első félidőt, összesen 1 helyzetünk volt, de abból se lett kapura lövés. A második félidő az viszont kategóriákkal jobb volt. A fővárosiak végre felébredtek - legalábbis néhányan - és eszükbe jutott, hogy valami kupáért játszunk. égre elővettük a Brácsa elleni leghatásosabb fegyvert: a letámadást. Meg is szereztük a vezetést Cé révén - aki zsinórban negyedszer vágott egy gólt a törpöknek idegenben -, de alig örülhettünk neki kicsit, máris Köcsög Heteske egyenlített, kezem a fotel karfáján csattant és arra gondoltam, hogy kivágom a tv-t az ablakon. Nem sokkal később Ramos hozott össze egy büntetőt a katalánoknak, mert kihúzta señor Fuentealbilla lábát a tizenhatoson belül. Messi állt a labda mögé és ellentétben a múltkorival, ezt be is lőtte. Úgy néz ki, hogy csak a válogatott mez demoralizálja.... A Madrid kicsit kinyílt, mert futottunk az egyenlítésért, de ez azt is hozta magával, hogy hátul kicsit szellősebb lett a védekezés, ezt kihasználva pedig Gombász lőtt gólt Ikernek. Szemeim előtt egy csúnya verés képe kezdett kibontakozni, de kitartottam. Di Maria, aki idén egyszerűen bomba formában van nem ismer elveszett labdát. VV Viki nagyképűen úgy gondolta, hogy majd cselezget egy sort és megmutatja derék argentinunknak, hogy mi az a biciklicsel, csak leesett a lánc és végignézhette, ahogy Angelito elszedi a labdát tőle, aztán ver egy gólt.Nem hiába....Vikire azért számíthatunk mindig. :D





Pár emberről külön:
Jumurdzsákot örökösnek nevezik. Nem néz ki olyan vezérnek, mint az elődje volt....sőt...ott állt tök tanácstalanul. Kezd olyan helyzet kialakulni, hogy a katalánok lendületből nyerik a meccseket. Amíg kitart a muníció  amit Guardiola hagyott rájuk, nyernek, de ha elfogy nem úgy néz ki, hogy fel tudja majd találni a spanyol viaszt Félszemű Tito.
A chilei mezei néger egyre jobban kezd irritálni.Jobban mint Alves vagy Pinto ez pedig nagy szó...
Na de ennyi elég is a gránátékból, jöjjenek a mi fiaink. :)
Coentrao játéka nekem tetszett. Nem hozott hiba nélküli meccset, de amit kellett jól megoldotta. tetszik az igyekezete, csak néha túlpörgi a dolgot. Emlékeztet Di Maria első évére....ugyanezt csinálta.
Az EB-t megjárt alakulat még mindig csak keresi saját magát. ugyan fejelt egy gólt, de azonkívül semmit sem tett hozzá nagyon a játékhoz.
Özil a legbotrányosabb. Annyira nincs ott fejben a pályán, hogy hihetetlen. Dekoncentrált, rossz passzokat ad, eladja a labdát....ugyanazt csinálja, mint tavaly...vagy most sokkal rosszabb?
Benzema nem csinált semmit, kivéve azt, amikor eladta a labdát...
Callejón elméletileg volt csak a pályán, gyakorlatilag a szürke szamár nem tűnik el annyira a ködben, mint ő az El Clásicon.
Gonza ... hát ha Benzema tizenkilenc, ő egy híján húsz. Amikor beállt talán egy hajszálnyival jobb volt, aztán meg eltűnt...
A mi oldalunkon a meccs legjobbja Angelito. Harcias volt és felfogta, hogy egy meccsen van és lőtt egy gólt. Könyörgöm, egy Real Madrid ne sz@rjon bele, hogy meccs van! A Barcelona ellen olyan nincs, hogy lötyögünk. Akármilyen sokat vagy keveset érő kupáért harcolunk ez akkor is presztízsmeccs. Akit nem villanyoz fel és teszi ki a lelkét a pályára, az adja le a szerelést és húzzon a francba Isten hírével. Ezt a meccset simán nyernünk kellett volna. A 3:2 sem rossz egyébként, mert ledolgozható a hátrány a Bernabeuban és remélem, hogy le is dolgozzák! Nekem a törpök még egy Miki egér kupát sem nyerhetnek a szentélyben,  az ki van csukva....

Somos el Real Madrid y siempre vamos a salir a ganar los partidos.

HALA MADRID!!!




Sergio mindig segít a rászorulókon. XD




2012. augusztus 18., szombat

Az utolsó dal

"A szerelem törékeny mi pedig nem vigyázunk rá eléggé, csak próbálunk úgy átevickélni az életen, hogy reméljük, ez a törékeny dolog ellenáll minden csapásnak."


Németország - Argentína 1:3 (Amistoso)

A meccs nem nagyon jelenthet kiindulási alapot, mert a 90 perc legnagyobb részében Argentína emberelőnyben játszott, de akkor is pár dolog szemet szúrt. A támadók és a hátsó sorok közt méretes szakadék tátong. Egyrészt tudásbeli hiányosság is van néhány játékosnál, másrészt pedig nincs, aki összekapcsolja normálisan a csapatrészeket. Hogy csak egy példát mondjak, még 10 emberrel is veszélyesebben játszott Németország, mint Argentína. Az Albiceleste támadói a világon a legjobbak, ha mögéjük egy pár fokkal elfogadhatóbb és értelmesebb emberek kerülnek - kivétel erősíti a szabályt - akkor megnézném, hogy melyik csapat képes megfogni őket.
A kezdőben egy dolgon lepődtem meg, Sosa játszott Agüero pedig a padon ült. Sosa csere embernek kiváló, de semmi több, bár nagy tétben mernék rá fogadni, hogy azért volt így, mert szeptemberben az első vb selejtezőt ki kell hagynia Kunnak a sárga lapjai miatt és biztos majd Sosa fog játszani helyén, de! Lavezzit is be lehetne simán állítani, mivel Gonza tud a szélen is játszani, de hát Sabella tudja. Romero dicséretet érdemel, mert volt nem egy nagy védése. A helyén volt, amikor kellett.  Zabaleta örömömre szolgál, hogy megtanult beadni. Messi viszont...az első félidőt konkrétul átaludta. Kapott a válogatott egy büntetőt és kihagyta. Régen erőből vágta be, most már kivár és inkább gondolkozik. A stílusa egyre jobban hasonlít Ronaldoéra....kíváncsi lennék, hogy ehhez a nagy barcások mit szólnak....Az 1-1 párharcokat is túlságosan erőltette, sokszor bele is bukott. Hiába a gól, ez nem az ő estéje volt. A 2 madridistával viszont meg vagyok elégedve :) Di María hatalmas bombagólt lőtt, nagyon beindult a srác...Madridban is várhatunk majd tőle tűzijátékot. Gonza pedig szintén jól játszott, csak a gól hiányzott. Szegényből tiszta hadirokkant lett az első negyedóra végére, ám mégis végigjátszotta a meccset és kiosztott egy gólpasszt. Folytatás szeptemberben, Paraguay ellen a VB-selejtezőn....




Gol de Di María

Ellenfelek, nem ellenségek


Orgullo Argentino <3

2012. augusztus 5., vasárnap

LA Galaxy - Real Madrid 1:5 (Pretemporada 2012/13)

" Los Angeles, zsebembe lesz ... " :D

Hősiesen megküzdöttem az álmossággal és felkeltem 3-kor, hogy megnézhessem a kedvenc csapatom első amerikai meccsét. Az ellenfél, mint már évek óta hagyományosan a Los Angeles Galaxy csapata volt, ahol Beckham is kergeti a labdát - és még mindig egész jól lövi a szabadrúgásokat közöttünk legyen szólva - . A Madrid nagyon is hamar gondoskodott róla, hogy ne aludjak el a meccs elején. Alig telt el másfél perc, Gonza máris gólt ünnepelhetett. Di Maria ugratta ki Higuaínt és ő köszönte szépen, bevarrta. Nem sokkal később ismételten gólt ünnepelhettünk, mert ezúttal Angelito talált be. Az argentinok elintézték a meccs elejét és a javunkra hozták a meccset. A jó öreg David pedig ezután megmutatta, hogy miért is az lett a híres film címe, hogy "Csavard be, mint Beckham!" A Galaxynak több öröme nem is nagyon maradt az estére, ennyivel ellőtték az összes puskaporukat. A félidő végére azonban visszaállítottuk a 2 gólos különbséget, mert Gonza passzából Callejón lőtt gólt. A második félidőre jöhetett a cseresor, ám hiába volt Benzema, Özil és CéRó a pályán a gólokat mégis 2 Castilla játékos szerezte. A negyediket Morata Granero passza után, majd pedig az ötödiket Özil passzából lőtte Jesé - akire már nagyon kíváncsi voltam - . Megérte megküzdenem az álmossággal és fennmaradnom, mert nagyon szépen játszott a Madrid. Akiket kiemelnék:
  • Hiányoztak már az EB-n részt vettek játékosok :)
  • Granero villantott a gyönyörű gólpasszal.
  • Lass egész jó volt!
  • Callejón ismét gólt szerzett :)
  • Di Maria eszméletlenül jól játszott :)
  • Gonzalo is :) A góljának pedig különösen örülök.
Egy negatívum:
  • Kaká...a hajamat téptem tőle korán reggel.
Folytatás holnap reggeli 5-kor a Santos Laguna ellen. :)








HALA MADRID!!!


2012. augusztus 2., csütörtök

Benfica - Real Madrid 5:2 (Pretemporada 2012/13)



Ezt a meccset vártam a legjobban az összes felkészülési találkozó közül. A Benfica, mint azt már többször is leírtam a szívem egyik csücske a Real Madrid után természetesen.
Az egész meccsben 2 hiba volt:
1. Aimar nem játszott :(
2. Nem a Madrid nyert :D
A Benfica csak feleannyira volt tartalékos, mint a Madrid, így nem nagyon csodálkoztam rajta, hogy kaptunk egy laza ötöst Lisszabonban. Nos amit a meccsből le tudtam szűrni: a Porto felkötheti az alsóneműt, mert nagyon kezd valami alakulni a Luz környékén. Witselt pedig simán jobban megérni elhozni, mint a hisztispics@ Modricot, de ez más tészta.
Röviden:

  • Adán szinte csak boxolt a labdákba, amúgy semmi. Bár nem bántom, mert az 5 gólból legalább háromnál kiszolgáltatott helyzetbe került.
  • A védelem....az mi? A castillás gyerekek még elég zöldfülüek, márpedig nekünk csak rájuk lehetett alapozni, mert a komplett védősorunk még szabadságon volt és Varane is bántóan rosszul helyezkedett.
  • A középpálya....az mi? Kaká és Granero szinte észrevehetetlen volt. Bár ez nem teljesen igaz, mert Granerot láttam, amikor szabálytalankodott, Kakát meg amikor lecserélték. Páran azért jól játszottak, de amint valamelyik Castilla játékoshoz kerül a labda, nyomban el is adták.
  • Di María volt az egyik, aki buksisimogatást érdemel. nincs olyan szeglete a Luznak, ahol ő nem bukkant fel. Még a büféig is elment, hogy labdát szerezzen. :D
  • Callejón volt a másik. Lőtt 2 gólt, nincs is több kérdésem. :) Azért picit megállt bennem az ütő, amikor olyan csúnyán lepottyant az egyik Benfica játékos hátáról. Pont a nyakszirtjére esett, de nem sérült meg komolyabban.
  • Gonza....kíméletlen leszek. Tudom dicsérik pár helyen, de én nem fogom. Borzasztó makacs vagyok ám és tartom magam az elveimhez, nehogy szó érje a ház elejét. Amíg nincs gól, nincs dicséret. Egyébként ő volt a csapatkapitány. :) Luisao pedig majdnem elintézte, hogy betegszabira küldjék, de minden jel szerint már jobban van a bokája.
A Garay-Gonza párbaj után így most Amerikában folytatja az előszezont a Madrid és holnap hajnalban lesz az amerikai túra első meccse a Galaxy ellen.




HALA MADRID!!!